aankomend evenement

Requiem W.A. Mozart  26 april 2020
zie 'projecten'

over ons

Mannenkoren...!  Ze verdienen gekoesterd en gepromoot te worden.

Het gevarieerde repertorium en de warme klankkleur van het mannenkoor staan dan ook garant voor ambitie, enthousiasme en kwaliteit.  

Het koor ging 55 jaar door het leven als Oudenaardse Zangvereniging.  Een naamsverandering kwam er in juni 2016 : 'TEBASCO', een pittige naam voor een enthousiaste COmpagnie van TEnoren en BASsen.

Onder leiding van de gedreven dirigent creëert TEBASCO een sfeervolle koorklank door het brengen van hoofdzakelijk drie- en vierstemmige nummers.  Het koor legt zich momenteel voornamelijk toe op zowel moderne composities, als op volkse liederen. 

 Laat u bij een volgende ontmoeting meeslepen met onze verrassende melodieën en de dromerige klanken…

over de dirigent 

Maxim Colpaert werd op 16 november 1981 geboren in Roeselare. Als jonge knaap had Maxim reeds een grote interesse voor muziek. In de loop van zijn opleiding engageerde hij zich voor piano, orgel, muziektheorie, begeleidingspraktijk, algemene muziekcultuur en zang.

Als zanger deed Maxim koorervaring op in het St.Janskoor te Staden, het Vocaal Ensemble Kalliope en kamerkoor Arc-en-Ciel. Met zijn basstem verleende hij zijn medewerking bij diverse projecten zoals de Johannespassie, de Hohe Messe en de Mattheuspassie van Bach, het Requiem van Mozart en werk van de Belgische componist Jan Van Landegem.

Als dirigent begon Maxim zijn carrière bij het Sint Janskoor te Staden. Hij volgde de 5 jarige opleiding koordirectie bij Wim Verdonck en Jan Vuye met 2 extra specialisatiejaren in de Stedelijke muziekacademie te Waregem. Hij volgde opleiding zang bij Nele Dufait in de academie te Harelbeke.

In 2014 haalde hij met felicitaties van de jury onderscheiding op de Kurt Thomas Cursus in het Conservatorium van Utrecht in de categorie ‘Amateurdirigent’ en in 2015 in de categorie ‘Ervaren dirigent met instrumentaal ensemble’.

Hij studeerde Vocale Directie bij Kurt Bikkembergs en Erik Vannevel in het Lemmensinstituut te Leuven en is sinds 6 jaar dirigent van kinderkoor ‘De KalliKids’ uit Deinze en werkt voltijds in het MUDA Atheneum voor Podiumkunsten te Gent (Evergem)

Naast TEBASCO is deze muzikale duizendpoot tot op heden dirigent van knapenkoor ‘Voce Caelesti’ uit Zele, het gemengd koor ‘Vokamando’ uit Oostakker.

over de pianist - begeleider

Filip Herreman werd geboren in Oudenaarde (kerstavond 1961) waar hij studeerde aan de plaatselijke muziekacademie. Al vlug werd duidelijk dat muziek zijn beroep zou worden, zodat hij verkoos muziekhumaniora te volgen te Gent, met als hoofdinstrument piano. Eens de middelbare studies achter de rug, lag de weg naar het conservatorium open, waar tal van eerste prijzen behaald werden, waaronder piano, kamermuziek en pianobegeleiding.

Gedurende acht jaar kon Filip Herreman aan de slag als lesgever pianobegeleiding en begeleidingspraktijk aan het Gentse conservatorium.

Vandaag is hij leraar piano, begeleidingspraktijk en pianist-begeleider te Oudenaarde. 

In zijn vrije tijd was hij dirigent van een parochiekoor en van het Oudenaards Mannenkoor. Bij zijn vijftigste verjaardag gaf hij de fakkel door. Met veel plezier blijft hij echter zingend lid. Filip wordt regelmatig gevraagd als begeleider-repetitor van solisten en koren waarmee grotere werken ingestudeerd werden zoals Bachs Mattheuspassie, Haydns Nelsonmis, Mozarts Kroningsmis…

Zijn improvisaties op piano en orgel kunnen op veel bijval rekenen.

projecten

WorldChoir Games
Tebasco neemt deel aan de World Choir Games te Gent en Antwerpen.
05-15 juli 2020. 

Oudenaarde beKOORd

Ter gelegenheid van ons 60 jarig bestaan organiseren we op zaterdag 18 september 2021
een uniek korenfestival 
voor mannen- en knapenkoren 
in de Oudenaardse binnenstad.

REQUIEM W.A. Mozart

i.s.m. Vokamando en het MUDA
op zondag 26/04 om 17u
Sint-Michielskerk - Gent

meer info volgt

in de kijker

 

LEDENVERGADERING 13 januari 2020

Tijdens de ledenvergadering mochten we terugblikken op een succesvol 2019.  Tebasco is goed bezig, zoveel is duidelijk!

Toekomstplannen werden gesmeed, met mooie optredens en uitdagende initiatieven.

De bestuursploeg werd met unanimiteit van stemmen verkozen voor de komende 3 jaar.

Fernand,Wouter, Frederik, Frederik, Tom en Jo zullen zich voor 100% inzetten, samen met dirigent Maxim.  Bedankt kerels !

 

 

MET DEZEN NIEUWEN JAERE

Op zondag 5 januari 2020 gaf Tebasco samen met Dulcisona het beste van zichzelf.  Het nieuwjaarsconcert in de Groenzaal van het St-Bavohumaniora te Gent oogstte veel succes bij het in grote getale aanwezige publiek !

VERS BLOED

Een aantal nieuwe jonge koorleden zijn reeds weken 

trouw op de afspraak... 

OPENING KERSTMARKT OUDENAARDE

Mannengezang sierde de openingsredes

agenda

impressies

kom en zing !

wekelijkse repetities:

elke maandag
van 20u30 tot 22u00
Brandwoeker in Oudenaarde

contactadres:

Tebasco vzw
Wannegemdorp 51
9772 Wannegem-Lede
RPR Oudenaarde
   This site was designed with the
   .com
   website builder. Create your website today.
   Start Now
   Affiche heldentroost